logo

logo

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Työtä vastuullisen huomisen puolesta

Henkilöstöjohtaja Antero Levänen, HOK-Elanto


HOK-Elanto on merkittävä työllistäjä pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme vakituisen työpaikan noin 5500 palvelualan ammattilaiselle. Joukossamme on niin kokoaikaisia kuin osa-aikaisiakin, työuraansa aloittavia nuoria sekä vankan kokemuksen omaavia senioreita. Maahanmuuttajataustaista henkilöstöä meillä on 42 eri maasta.

Monimuotoisuus on ollut organisaatiomme vahvuus jo yli 20 vuoden ajan. Moni kehitysvammainen työntekijä on löytänyt itselleen vakituisen työpaikan HOK-Elannon myymälöistä. Myös lukuisa määrä mielenterveyskuntoutujia on päässyt vuosittain kokeilemaan paluuta takaisin työelämään siirtymätyöpaikkojen kautta.

HOK-Elannon työkyvyn hallintaohjelma on omalta osaltaan edistänyt monimuotoisuutta työyhteisössämme. Työn mukautuksilla mahdollistamme työkykyrajoitteisten henkilöiden työssä jatkamisen tai nopeutamme heidän paluutaan takaisin pitkiltä sairauslomilta. Olemme toteuttaneet jo useita satoja yksilöllisesti räätälöityjä työn mukautuksia joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

Vuosina 2017 – 2018 toteutamme HOK-Elannossa mittavan Virettä Duuniin - työhyvinvointihankkeen. Tämän kehitysohjelman painopistealueina ovat esimiesten ja vastuuhenkilöiden omien voimavarojen ja osaamisen vahvistaminen ihmisten johtamisessa, työyhteisötaitojen kehittäminen sekä työntekijöiden työkunnon vahvistaminen työuran eri vaiheissa.

Monimuotoinen ja suvaitseva työyhteisö syntyy arjen tekojen kautta, pelkkä kilven kiillotus ei riitä. Vastuullisuus on laaja-alaista vaikuttamista ihmisten arjessa. HOK-Elanto haluaa olla vahvasti mukana tekemässä työtä vastuullisen huomisen puolesta. Omaan henkilöstöön panostamisen lisäksi kasvatamme myös uutta sukupolvea suomalaiseen työelämään.

Tuhannet nuoret ovat saaneet ensi kosketuksen työelämään HOK-Elannon tarjoaman kesätyö- tai harjoittelupaikan kautta. Myös tulevana kesänä HOK-Elannon toimipaikoissa työskentelee yhteensä noin 2000 kesätyöntekijää ja Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijaa.

Erilaiset vastuullisuushankkeet ovat osa HOK-Elannon monimuotoisuusohjelmaa. Ansio-kurssit, Läksy-Helppi tai nuorten Yrityskylän Alepa-myymälä ovat hyviä esimerkkejä niistä lukuisista hankkeista, joilla HOK-Elanto on omalta osaltaan edistänyt nuorten yhteiskuntavalmiuksia. Suomen Punaisen Ristin ja HOK-Elannon yhteisen Hyvän Elämän Eväät -hankkeen tavoitteena on tarjota toimialueemme asukkaille eväitä henkiseen hyvinvointiin, terveyteen ja turvallisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti