logo

logo

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Suomalaiset ovat onnellisia

 EVAn tutkimuksen mukaan (26.7.2016) suomalaiset ovat onnellisia, 80 prosenttia vastaajista kokee, että on onni ja etuoikeus saada olla suomalainen.

Suomesta parhaana asuinpaikkana, kestävän kehityksen kärkimaana sekä mielenkiintoisena matkailukohteena olemme lukeneet mediassa tänä kesänä. Mistä sitten johtuvat valtavat valitusten määrät ja jopa kirjalliset itku-potku -reaktiot erilaisilla keskustelupalstoilla?

Eräs kollega tiivisti asian näin: "Mulle heti kaikki nyt" on päivän sana. Vanhempien, isovanhempien, opettajien, työnantajien ja kaikkien muidenkin sidosryhmien pitää tehdä kaikkensa, jotta (nuorehkon) henkilön elämä sujuu ilman elämän töyssyjä ja pettymyksiä. Toki siellä on joukossa myös keski-ikäisiä ikuisia valittajia.

Tänä päivänä he, jotka ovat aktiivisimpia somessa, saavat mielipiteensä julki myös laajemmin mediassa. Ja siitä sitten saadaan taas 'vetäviä otsikoita' erilaisten medioiden sähköisten julkaisujen pääsivuille. Ja nyt sitten onkin saatu aikaan tietynlainen ikiliikkuja. Lopputuloksena yleinen negatiivinen asenneilmasto.

Millä tavalla saisimme käännettyä asenteet ja myös toimet siihen suuntaan, että tehdään yhdessä Suomesta - tietysti osana Eurooppaa ja globaalia maailmaa - vielä parempi paikka?  Jo Paasikivi aikanaan - siis 70 vuotta sitten - sanoi, että tosiaisioiden tunnustaminen on lähtökohta.

Jospa nyt sitten tunnustaisimme myös nämä laajasti uutisoidut positiiviset tosiasiat ja työskentelisimme niiden kehittämiseksi - ja jättäisimme ikuisen haikailun 10 vuoden taakse pois agendalta. Tavoitteeksi siis onnellisuusprosentti 90+ -tasolle!

Tuula Pohjola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti